- -10%
Verticcio COSTA RICA San Diego 1kg
Tarrazú sa nachádza asi dve hodiny jazdy južne od San José Zlatá baňa na kávu v Kostarike. Jeho hornatý terén, bujná vegetácia, a presne definované ročné obdobia vytvárajú ideálne podmienky pre pestovanie kávy. Kávovým plantážam sa tu darí v nadmorských výškach nad 1500 metrov, čo umožňuje plodom kávovníka pomaly dozrievať a naplno tak vynikne jej chuť.
Pražená zrnková káva
Chuťový profil:
aróma | 8,3 |
chuť | 8,5 |
dochuť |
8,0 |
acidita | 8,0 |
telo | 8,0 |
čistota šálky | 9,9 |
vyváženosť | 9,6 |
jednotnosť | 9,7 |
sladkosť | 9,0 |
celkovo | 8,7 |
Proces anaeróbnej fermentácie prebieha v prostredí bez kyslíka prostredie, ktoré umožňuje kvasenie kávy bez prístupu vzduchu. Tento jedinečný proces spôsobí, že cukry v kávových čerešniach kvasia a produkujú výrazné kyseliny, ktoré vytvárajú výnimočné a jedinečné chute. Kľúč pre dosiahnutie týchto pozoruhodných chutí spočíva v obsahu cukru čerešne, preto sa vyberajú len tie najzrelšie čerešne od najvyšších svahov regiónu Tarrazú, známe tým, že produkujú jedny z najlepších káv v Kostarike. Po fermentácii sa káva presunie na slnko sušiace terasy, kde sa predtým suší na ideálnu vlhkosť 11,5 %. Počas tohto obdobia odpočinku, tóny pokračujú vo vývoji, čím sa zvyšuje komplexnosť a chuťový profil kávy.
Zloženie: 100% Arabika
Producent: William Elizondo Carvajal
Región: Los Santos < Tarrazú < Costa Rica
Odroda kávy: Caturra, Catuaí
Zber: December - Marec
Spôsob spracovania: Natural (anaerobic)
Nadmorská výška: 1450 - 1750 m n. m.
Chuť: Vanilka, škorica, trstinový cukor, zelené jablko
Hmotnosť: 1 kg
Čerstvo pražené na Slovensku